vineri, 19 iulie 2024
26.1 C
București

Un „Robin Hood” digital: Un hacker a furat criptomonede de la Rusia și a decis să le doneze Ucrainei

Must read

Un hacker a reușit să acceseze sute de portofele de criptomonede ale FSB, GRU și Serviciului de Informații Externe al Rusiei, a transmis site-ul CoinDesk, citând Chainalysis, o companie de analiză blockchain, relatează The New Voice of Ukraine. 

Specialiștii au afirmat că hackerul a transferat criptomonedele unor voluntari ucraineni. Hackerul pare să fi reușit să utilizeze blockchain și bitcoin împotriva statului agresor. Folosindu-și abilitățile, hackerul a obținut acces la sute de portofele cripto, care probabil aparțineau agențiilor de aplicare a legii din Rusia.

Analiștii de la Chainalysis sunt de părere că hackerul a utilizat o funcție de documentare a tranzacțiilor în blockchain-ul bitcoin pentru a identifica 986 de portofele controlate de Direcția Principală de Spionaj (GRU) a Statului Major al armatei ruse, de Serviciul de Informații Externe (SVR) și de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

De asemenea, hackerul a lăsat mesaje în limba rusă proprietarilor portofelelor, în care afirmă că acestea au fost utilizate pentru a plăti serviciile hackerilor care lucrează pentru Rusia.

mai mult la : /adevarul.ro/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article