Relația Japoniei cu marile companii, diferită față de cea din România. Dranga: Nu există adversitate. Rezultatele sunt spectaculoase

0
125

Ovidiu Dranga, amabasadorul României în Japonia, a vorbit despre relația dintre guvernul nipon și marile companii, față de situația din România.

Ovidiu Dranga: Este foarte bine structurată, foarte sofisticată relaţia dintre mediul de afaceri cu marile companii şi guvern. Marile companii şi guvernul japonez se află într-o relaţie de parteneriat profitabilă pentru ambele părţi. Nu există o relaţie de ….

Bogdan Chirieac :… adversitate, ca la noi.

Ovidiu Dranga: De adversitate. Da, nu ştiu dacă la noi este chiar adversitate… În orice caz, este un alt gen de relaţie. Este o relaţie de parteneriat care produce nişte rezultate spectaculoase.

„O invitaţie pentru companiile japoneze mari să se uite la România cu alţi ochi”

„Deciziile economice ale Guvernului ţin foarte mult cont de părerea, evaluarea companiilor japoneze importante, a mediului de afaceri. S-au creat nişte reguli nescrise, nişte cutume care funcţionează cel puţin la fel de bine ca partea reglementată. Asta arată un anumit nivel de maturitate al societăţii japoneze. De aceea, cred că un astfel de parteneriat strategic (n.r. care va fi semnat între România și Japonia, cu ocazia vizitei pe care o va face președintele Klaus Iohannis) înseamnă, de fapt, o invitaţie pentru companiile japoneze mari să se uite la România cu alţi ochi. Şi asta se va vedea în curând. Eu, aici, iau pulsul, să îmi dau seama care sunt oportunităţile cele mai profitabile pentru România. Am găsit deja câteva, nu intru în detalii.

/www.dcnews.ro/

Lasă un răspuns